Fun Fun komt met ‘oorverdovende’ corsowagen

Een oorverdovend geluid klinkt maandag aan het einde van de middag over het industrieterrein van Vollenhove. Het geluid komt uit de bouwtent van corsogroep Fun Fun uit Sint Jansklooster. “We zijn het geluid aan het testen…”, glimlacht Robert Rook, die met zijn groep de kracht van de motor van een Porsche V12 wil tonen. “Daar past natuurlijk geen minimaal geluidje bij…”

Fun Fun komt de afgelopen jaren zonder uitzondering met overdonderende wagens op het parcours. Dit keer gebeurt dat in ieder geval qua geluid, zo blijkt maandagmiddag. “Zoals altijd is de keuze van het ontwerp weer een creatief proces geweest. Dit ontwerp past bij ons. Deze wagen is totaal anders dan ons thema van vorig jaar. Daar houden we ook van. We komen steeds met wat anders.”

_MG_8990

En dat is keer dus een imponerende auto. Een droom voor veel liefhebbers. “Niet zozeer de V12, maar de kracht van de wagen staat centraal. We gaan ook voor veel beweging. Daardoor is dit ook een moeilijke wagen om te maken En het geluid moet natuurlijk bij het ontwerp passen. We zijn daarvoor bij iemand geweest die drie van deze auto’s heeft. Bij hem hebben we het geluid opgenomen. Ja, hij komt vrijdag natuurlijk kijken…”

Fun Fun is de afgelopen edities een vaste gast in de top 3 van het corso. Of V12 daarvoor ook een kanshebber is moet vrijdag blijken. “Als ik kijk naar wat de andere groepen doen, kon dat wel eens lastig worden. Ik zie Olympia, The Next en Alliance de eerste plekken innemen. Maar goed: wij hebben denk ik wel een heel afwijkend ontwerp van de andere groepen. Misschien is dat in ons voordeel.”

Dan klinkt het kabaal van de V12 weer. Als het Bloemencorso Sint Jansklooster ook een prijs voor het beste geluid zou hebben, haalde Fun Fun op zeker het podium.