Flevoweg vrijdagochtend afgesloten

Altijd een spectaculair gezicht: de tocht van de twaalf corsowagens naar de startplaats in Sint Jansklooster. Om die weg zo soepel mogelijk te laten verlopen, is de provinciale Flevoweg tussen Vollenhove en Sint Jansklooster komende vrijdagochtend tussen 08.00 en 12.00 uur afgesloten voor het overige verkeer.

De twaalf dahliareuzen van Bloemencorso Sint Jansklooster leggen in die uren de route tussen de bouwlocaties en de startplekken in Sint Jansklooster af. Dat zijn er voor de derde keer op rij drie. De organiserende Christelijke Oranjevereniging Sint Jansklooster experimenteerde daar twee jaar terug mee. Daaruit bleek dat het corso sneller en soepeler verloopt als wagens en muziekgroepen op verschillende locaties op het parcours komen.

Het middagcorso begint vrijdag om 14.00 uur. Beelden daarvan zijn ook te zien op www.facebook.com/corsosintjansklooster. ’s Avonds is het grootste verlichte corso van Europa om 20.30 uur. Op zaterdag is traditiegetrouw het Corsofestival. Vanaf 12.00 uur kunnen bezoekers dan op hun gemak de wagens nog een keer bekijken.