Eerste jeugdcorso in september is ‘overweldigend’

“Overweldigend”, zegt de organisatie van het Jeugdcorso Sint Jansklooster over de eerste editie in september. Meer dan dertig creaties kwamen op het parcours en sommige daarvan zouden niet misstaan op het ‘grote’ corso. Bovendien waren er ondanks de regen duizenden toeschouwers op het evenement afgekomen.

Niet iedereen was vooraf enthousiast over de verplaatsing van het jeugdcorso, maar uiteindelijk luidt de conclusie dat de verhuizing op de kalender goed heeft uitgepakt. Vooral na de zomer kwam het aantal meldingen los. Zodanig dat er dit jaar meer dan dertig creaties deelnamen in plaats van de vijf van 2016.

Ook de regen kon geen roet in het eten gooien: rond 15.00 uur was er in Sint Jansklooster geen parkeerplaats meer te vinden. De kwaliteit van het jeugdcorso is bovendien gestegen. Op het parcours verschillende grappige, mooie, boeiende en bovenal knap gemaakte creaties. De drie topmuziekkorpsen deden de rest.

Uiteindelijk begaf iedereen zich naar de feestterrein op het evenemententerrein voor het ‘familiefeest’. Ook daar was het bijzonder druk en kon uiteindelijk Wim Odink de prijswinnaars bekendmaken.

De winnaars:

Categorie 10 tot duizend dahlia’s

 1. Wij lopen niet mee
 2. Wasdag Wiedekieker
 3. De Beginners.

Categorie 1001 tot 5000 dahlia’s

 1. Dahlia kids in de wolken
 2. Rookjes portemonnee
 3. Wereldbol wereldreiziger

Categorie meer dan 5000 dahlia’s

 1. The Boyz, Maskermaker
 2. Little Alliance, stinkdier
 3. The Next Generation, film

Figuratie

 1. The Boyz, Maskermaker
 2. Portemonnee
 3. Rico Westhuis