COV stelt onderstellen voor jeugdcorso beschikbaar

Christelijke Oranjevereniging Sint Jansklooster (COV) overhandigde maandagavond de eerste twee onderstellen voor kleine corsowagens. Jeugdgroepen kunnen daarmee een creatie maken voor het Jeugdcorso dat elk jaar op de donderdag voor het grote corso door Sint Jansklooster trekt. Met de wagens wil COV de corsotraditie overbrengen op de jeugd.

Niet dat de jeugd geen interesse heeft in het corso overigens, want aan het virus is in het Wiedendorp bijna niet te ontkomen. Desondanks hoopt de COV dat met het beschikbaar stellen van de onderstellen meer bloemenwagentjes deelnemen aan het jeugdcorso. “Op deze manier maken wij deelname eenvoudiger. We hebben nu drie onderstellen, maar hopen dat de animo zo groot is dat we er volgend jaar zes nodig zijn”, zegt COV-voorzitter Marten Heetebrij.

IMG_8683

COV heeft de onderstellen met provinciale steun kunnen realiseren. “Ons corso staat op de lijst van immaterieel erfgoed. Mede daarom zetten wij ons in voor het voortbestaan van de corsotraditie. Om de traditie over te dragen op de jeugd stellen we ook extra bloemen beschikbaar en stimuleren wij de proppencorso’s op de scholen in Sint Jansklooster. Dat kunnen we doen dankzij subsidie van de provincie Overijssel”, legt Heetebrij uit.

Bij A. de Jonge aan de Barsbeek overhandigde hij de eerste twee onderstellen aan jeugdgroep De Daltons en aan het groepje van Indy, Doreen en Hugo. Zij kunnen de komende weken aan de slag met de wagen. Na het jeugdcorso op 18 augustus is het de bedoeling dat ze de onderstellen weer inleveren bij het COV.

De actie is ook mogelijk dankzij de lokale sponsoren BU Tech, Procal, Laveno, Van de Kaap, Royal Huisman en Teunis Miedema.