COV betrekt jeugd uit regio bij Bloemencorso Sint Jansklooster

Kindcentrum Ichthus in Genemuiden ontving donderdagochtend het eerste ‘lespakket’ van Bloemencorso Sint Jansklooster. Met dat pakket wil Christelijke Oranje Vereniging Sint Jansklooster (C.O.V.) de regionale basisschooljeugd warm maken voor een van de grootste corso’s van Nederland. Corso-icoon Doortje Dahlia reikte het pakket uit.

Basisscholen uit onder meer Zwartsluis, Wanneperveen, Hasselt, Sint Jansklooster en Blokzijl ontvangen deze week een lespakket, aangeboden door de COV. Het pakket bestaat uit vier onderdelen. Voor alle leeftijden zitten er aparte onderdelen in het lespakket. Kleuterklassen krijgen bijvoorbeeld de ‘Doortje Dahlia-pop’ terwijl de oudere kinderen zich kunnen vermaken met een online ‘Corso-escaperoom’.

Met dit creatieve lespakket wil de COV het grootste verlichte bloemencorso ter wereld onder de aandacht brengen bij de jeugd in de Kop van Overijssel. Op een leerzame en leuke manier maken de kinderen kennis met dit culturele spektakel. Uit de reactie van de Genemuider basisschoolkinderen bleek het pakket een schot in de roos.

Daarnaast krijgen alle basisschoolkinderen een vrijkaartje. Hiermee kunnen zij op vrijdag 18 augustus genieten van de Dahliareuzen die door de straten van Sint Jansklooster rijden.

Meer: www.corsoklooster.nl