Corso’s Sint Jansklooster en Vollenhove werken samen

De corso’s van Sint Jansklooster en Vollenhove gaan op een aantal onderdelen samenwerken. De VVVV en COV Sint Jansklooster willen meer gebruikmaken van elkaars expertise en vrijwilligers. Ook zien voorzitters Henk Veldkamp en Marten Heetebrij mogelijkheden om voordeel te behalen via gezamenlijke inkoop.

De gesprekken tussen beide besturen zijn al enige tijd gaande, maar samenwerking krijgt langzaam meer handen en voeten. Gezonde concurrentie moet echter blijven, vinden Veldkamp en Heetebrij. “Daarvoor profiteren beide corso’s juist. We willen beide het mooiste corso hebben en die concurrentie is goed voor de kwaliteit. Niet voor niets behoren we allebei tot de top van Nederland. Maar dat betekent niet dat we niet kunnen samenwerken”, vindt Veldkamp.

Volgens Heetebrij zou dat kunnen bij de inkoop van materialen en bij het gezamenlijk reclame maken. Uitwisseling van vrijwilligers is ook een idee. De voorzitters wijzen erop dat nu ook al veel mensen zowel in Vollenhove als Sint Jansklooster helpen. “Door elkaar te versterken, kunnen we Steenwijkerland ook meer profileren als corsogemeente van Nederland. Wat dat betreft is op termijn samenwerking met de verschillende gondelvaarten ook een mogelijkheid.”

Het TheaterCorso in Sint Jansklooster is dit jaar op vrijdag 16 augustus. Het corso van Vollenhove is op zaterdag 24 augustus.