Corsopubliek kiest ook voor FunFun

Bezoekers zijn het met de vakjury eens dat ‘Bram’ van FunFun de mooiste deelnemer aan het TheaterCorso 2013 was. Wagenbouwers kiezen echter voor Alliance, de groep die daarmee de Gouden Dahlia wint. Dat bleek vrijdagavond tijdens de prijsuitreiking in het Wapen van Utrecht.

Dat zat zoals ieder aan het corso gerelateerde activiteit weer bomvol. Veel wagenbouwers vinden dit een belangrijke avond omdat ze per wagen het juryrapport voorgelezen krijgen. Ze moeten daarbij wel tegen kritiek kunnen, want de jury beoordeelt de wagens soms met harde woorden. Toch waren de kenners ook dit jaar weer onder de indruk van de ‘ongelooflijke creativiteit’ van Sint Jansklooster.

Tussen de juryrapporten door maakte het bestuur van de organiserende Christelijke Oranjevereniging Sint Jansklooster de winnaars van de Publieksprijs en de Gouden Dahlia bekend. Volgens het publiek waren respectievelijk FunFun, Olympia, The Next, Deurgoan en Alliance de beste. Opvallend laag (12e) beoordeelden de bezoekers The After Nero’s, die van de vakjury een plek op het podium kreeg toebedeeld. De wagenbouwers zelf kwamen tot de ranglijst Alliance, Olympa, FunFun, The Next en Symboliek.

Voorzitter Marten Heetebrij van het COV keek kort terug op het corso. Hij spreekt van een zeer geslaagd evenement waarbij uiteraard ook weer de nodige leerpunten naar voren kwamen. Heetebrij roemde de onderlinge sfeer van de wagenbouwers. De publieke opkomst was ondanks de regen tijdens de avondrondgang uitstekend.