Corsogroepen presenteren ontwerpen

De corsogroepen van Bloemencorso Sint Jansklooster tonen komende vrijdag aan welk ontwerp ze dit jaar werken. Dat gebeurt tijdens de jaarlijkse presentatieavond in het Dorpshuis. De opzet voor de avond is anders dan in voorgaande jaren.

In de grote zaal van het dorpshuis vindt een avondvullend programma plaats met sprekers, korte filmpjes en presentaties. Directrice Strouken van de Vereniging voor Immaterieel Erfgoed is daarbij ook aanwezig en brengt hopelijk goed nieuws mee naar Sint Jansklooster.

Nieuwe opzet presentatieavond Bloemencorso

In zaal twee staan de maquettes opgesteld. Bezoekers kunnen die bekijken en ook bepalen welke de mooiste is. De corsogroep die verantwoordelijk is voor het ontwerp, wint daarmee een prijs. Nieuw is ook een corsopoll. Bezoekers van de presentatieavond kunnen voorspellen welke corsogroep dit jaar het Bloemencorso gaat winnen.

Dat evenement is dit jaar ook te zien op Omroep Max, zo maakte de organiserende Christelijke Oranjevereniging Sint Jansklooster onlangs bekend. Zoals ieder jaar is het corso op de derde vrijdag van augustus en die valt dit keer op 15 augustus. De presentatieavond begint vrijdag om 20.00 uur.