Corso Sint Jansklooster presenteert app en lespakket

Met een fonkelnieuwe corsoapp en een corso4kids-lespakket zet Corso Sint Jansklooster weer een aantal stappen in de toekomst. Leerlingen van de science-klas van het Greijdanus College in Meppel presenteerden maandagavond in het dorpshuis de app.

De band tussen het corso en de school ontstond twee jaar geleden, vertelt betrokken docent Gert Hulzebosch. “Een paar leerlingen uit Sint Jansklooster vroegen vrij omdat ze mee wilden helpen bij een corsogroep. Toen ben ik met een collega wezen kijken en ik raakte onder de indruk van wat hier gebeurt. De samenwerking tussen jong en oud sprak me erg aan. Het corso vormt mensen.”

Een open dag op de school bracht de organiserende Christelijke Oranjevereniging Sint Jansklooster (COV) en het Greijdanus vervolgens echt in contact. Een bestuurslid zag het talent op de school en vroeg zich af of de leerlingen geen app konden ontwikkelen. Hulzebosch ontwikkelde vervolgens een lespakket en anderhalf jaar is er een app. “Volledig gemaakt door de leerlingen. Uniek volgens mij. Ik denk niet dat er één school in het voortgezet onderwijs is waar leerlingen zo’n pakket krijgen aangeboden.” De app (dit jaar alleen nog voor android) is eind deze week in Playstore te ontwikkelen via de zoekwoorden ‘corso app Sint Jansklooster’. Gebruikers krijgen alle informatie over het corso op hun smartphone gepresenteerd.

Ook de pr-commissie van COV zoekt het onderwijs op met een lespakket. Bestuurslid Ellen Santbergen ontwikkelde voor alle leeftijdscategorieën in het basisonderwijs een pakket. De jongste groepen leren bijvoorbeeld alles over de dahlia, terwijl de oudste groepen in een moderne escaperoom alles te weten komen over het corso. Achttien scholen in de regio ontvingen onlangs al het pakket.

Santbergen is zelf docente in Genemuiden en heeft gemerkt dat leerlingen enthousiast raken over het corso. “De afgelopen jaren hebben veel leerlingen ook geholpen bij een wagengroep. Dit is een goede manier om ons evenement te promoten. Wij gaan na de zomer het lespakket evalueren. Als de reacties goed zijn, hopen we volgend jaar nog meer scholen te bereiken.”