‘Corso past uitstekend bij filosofie Rabobank’

Rabobank Meppel-Staphorst-Steenwijkerland is ook dit jaar hoofdsponsor van Bloemencorso Sint Jansklooster. “’Samen doen’ is een belangrijk thema van onze coöperatie. Het corso past daar bij uitstek bij. Indrukwekkend hoeveel mensen bij dit evenement zijn betrokken”, zegt Manager Bedrijven Theo Bouius.

Volgens hem is de Rabobank er trots op sponsor te mogen zijn van Bloemencorso Sint Jansklooster. “Dit is een belangrijk evenement in ons gebied dat iedereen aanspreekt. Jong en oud is er bovendien bij betrokken. Twee jaar terug kon ik een kijkje achter de schermen nemen bij de verschillende corsogroepen. Dan raak je onder de indruk van de saamhorigheid.”

Voorzitter Marten Heetebrij van Christelijke Oranjevereniging Sint Jansklooster en pr-voorzitter Germaine Rook zijn uiteraard blij met de ondersteuning van Rabobank Meppel-Staphorst-Steenwijkerland.  Heetebrij: “Een evenement als het corso kan niet zonder de steun van het bedrijfsleven. Het corso draagt ook sterk bij aan de leefbaarheid van ons dorp: het verbindt mensen bij elkaar. Ook daarom is de steun van in dit geval de Rabobank onmisbaar.”

Heetebrij en Rook wezen voor de ondertekening van het sponsorcontract op de omvang van het evenement. “Alleen bij het bestuur zijn al 35 mensen betrokken en straks rond het corso zijn tweeduizend mensen in touw. De organisatie blijft voortdurend werken aan de professionaliteit”, aldus Germaine Rook.

Het corso staat ook dit jaar weer op de derde vrijdag in augustus op de agenda. Met een bon in het blad Dichterbij van de regionale Rabobank kunnen bezoekers met korting het evenement bezoeken.