Corso krijgt hulp uit het hele land

Misschien wel tweeduizend mensen zijn vandaag in touw om de dahliareuzen klaar te stomen voor het Bloemencorso Sint Jansklooster. Die komen uit alle windhoeken van de regio en zelfs ver daar buiten. Ook Piet en Hanna Feenstra uit Lisse helpen al jarenlang mee. Ze zorgen dat ze vlak voor het corso in hun chalet in Heetveld zijn, zodat ze The Next kunnen helpen. “Die dag kruisen we elk jaar aan in onze agenda’s. Het sfeertje is heel leuk…”, zeggen de geboren Amsterdammers.

In het eerste jaar Heetveld kwamen ze tijdens een avondwandeling langs een corsobouwplaats. “We waren nieuwsgierig wat daar gebeurde en liepen even naar binnen. Nou, we werden meteen aan het werk gezet…”, lacht Hanna. Dat daarmee een traditie was geboren wisten ze op dat moment nog niet. Ze vielen voor de sfeer en de gezelligheid en helpen nu jaarlijks op de derde donderdag van augustus mee.

Ze zijn allebei fanatiek op de donderdag voor het corso. “We beginnen in de ochtend en gaan door tot de wagen klaar is. Tussendoor gaan we niet even weg. Soms is zo’n dag best pittig, maar de gezelligheid maakt veel goed. En je wordt geweldig verzorgd. Dan komen ze weer langs met een kaasje, dan weer met een drankje”, vertelt Hanna, die zelf vaak op hoogte aan het werk is. “Dan lig je daar op je kop dahlia’s te prikken…”, glimlacht ze.

Maar het resultaat mag er vaak zijn. The Next strijdt al jaren mee om de bovenste plekken in het corso. Hanna: “Ik vind het altijd mooie om tijdens het corso de creatie te zien. ‘Wat ziet onze wagen er prachtig uit’, zeggen we dan tegen elkaar. En dan te bedenken dat wij er maar één dag aan werken, terwijl anderen al maanden bezig zijn.”