Corso Klooster week na evenement op televisie

Bloemencorso Sint Jansklooster is op 29 augustus te zien op de landelijke televisie. Dat meldt Omroep Max. Dat zendt dit jaar voor de tweede keer een ruime samenvatting uit van het evenement. Sint Jansklooster staat op 21 (corso) en 22 augustus (festival) in het teken van het jaarlijkse Bloemencorso.

Max-directeur Jan Slagter keek vorig jaar zijn ogen uit in het Wiedendorp. Tienduizenden mensen stonden langs het parcours, duizenden mensen werkten mee aan de totstandkoming van het evenement. “Het is indrukwekkend om te zien hoe de complete gemeenschap zich inzet voor het corso. Al die groepen die maandenlang werken aan zo’n wagen, dat vind ik heel bijzonder. Er is sprake van een gezonde prestatiedrang, mensen willen écht gezamenlijk een evenement van niveau neerzetten”, aldus Slagter.

En dat is ook dit keer weer het geval bij de twaalf corsogroepen. Ze werken zich momenteel een slag in de ronde om op tijd klaar te zijn. Zoals elk jaar een race tegen de klok die vaak op miraculeuze wijze goed afloopt. Kwestie van ervaring en vooral de hulp van meer dan duizend vrijwilligers die de laatste finesses aan de wagens aan brengen. Dat doen ze ook dit jaar weer vooral in speciaal gebouwde corsotenten die overal rond Sint Jansklooster al maanden in het landschap zijn te zien.

Spannend is het Bloemencorso dit jaar zeker. Niet alleen omdat veel groepen meedingen naar de ereprijs, maar ook omdat Sint Jansklooster als eerste corso in Nederland voor een andere opzet kiest. Dit keer komen de wagens op drie plekken op het parcours. De organisatie verwacht dat dit de snelheid, de doorloop en daarmee het spektakel wordt vergroot.

Ook dit jaar is er weer een middagcorso (14.00 uur) en een sfeervol verlicht avondcorso (20.30 uur). Alle informatie over het evenement staat op www.corsoklooster.nl.