Corso Klooster en feestweek uit elkaar

De feestweek van Sint Jansklooster is komend jaar niet tegelijkertijd met het Bloemencorso. De kindermiddag en de seniorenmiddag verhuizen naar eind april of begin mei. Dat is donderdagavond besloten tijdens de ledenvergadering van de organiserende Christelijke Oranjevereniging Sint Jansklooster (COV).

Dit betekent dat de festiviteiten rond het corso vanaf nu op donderdag beginnen met het jeugdcorso. Op vrijdag is er gewoon een band in de feesttent. Op zaterdag blijft ook het Corsofestival en het schuttersfestijn op de kalender staan, net als ’s avonds het wagenbouwersfeest.

De kindermiddag en de seniorenmiddag verhuizen naar de nieuwe feestweek. COV gaat met de verdere invulling aan het werk, maar ideeën zijn er volop. Of de tentdienst rond het corso blijft of ook verhuist naar de nieuwe feestweek wordt later besloten.

Een van de redenen voor verplaatsing van de feestweek is dat het corso nu veel tijd en energie in beslag neemt. Met de nieuwe datum komen de overige festiviteiten vermoedelijk meer tot hun recht.