CDA-prominent Van Hijum reikt corsoprijzen uit

Tweede Kamerlid Eddy van Hijum reikt dit jaar de prijzen uit van het TheaterCorso in Sint Jansklooster. De Zwolse CDA-prominent volgt daarmee zijn plaatsgenoot Arie Slob op. De fractievoorzitter van de ChristenUnie reikte in 2012 de hoofdprijs uit aan FunFun.

De prijzen worden zoals gebruikelijk ook dit jaar voor het avondcorso uitgereikt. Dit is altijd een buitengewoon spannend moment. Rond de startplaats verzamelen alle corsobouwers dan, waar ze het oordeel van de jury aanhoren. Die beoordeelt de corsowagens aan de hand van het middagcorso dat om 14.00 uur start. Het avondcorso is om 20.30 uur, de prijsuitreiking om 20.00 uur.

Bij de bouwers van de corsowagens loopt de spanning ondertussen danig op. Komend week moeten ze hun ontwerp eigenlijk afronden, zodat ze klaar zijn als de dahlia’s worden verdeeld. Daarna krijgen ze ongetwijfeld weer de hulp van meer dan duizend mensen, die de corsowagens de laatste dagen klaarstomen voor het TheaterCorso.

De corsoweek begint komende dinsdag al met een seniorenmiddag en ’s avonds de jurering van de straten. Op woensdag is er een kindermiddag, op donderdag het Jeugdcorso en op vrijdag de twee corsorondgangen. Op zaterdag 17 augustus is er het Corsofestival, waarbij alle wagens nogmaals bewonderd kunnen worden. Een absolute aanrader voor corsofans! Op zondag is er een afsluitende tentdienst. Kijk voor het volledige programma op www.theatercorso.nl.