Bloemencorso Sint Jansklooster vindt oplossing voor lange wachten

Bloemencorso Sint Jansklooster start de komende editie op drie locaties in het dorp. Op die manier wil de organiserende Christelijke Oranjeverening Sint Jansklooster (COV) de wachttijden voor het publiek verkleinen en de doorstroming verbeteren. Sint Jansklooster is het eerste corso in Nederland dat voor deze werkwijze kiest.

Bloemencorso’s zorgen altijd voor spektakel, maar soms moet het publiek daar lang op wachten. Toeschouwers op het einde van het parcours zien de dahliareuzen immers pas laat langs trekken. En soms zorgen wagens met defecten voor extra wachttijd. Bloemencorso Sint Jansklooster heeft daarom nagedacht over een oplossing en denkt die met een start op verschillende plaatsen in het dorp gevonden te hebben.

De corsowagens en de muziekkorpsen komen dit jaar op de derde vrijdag van augustus bij voetbalvereniging VHK en aan de Molenstraat en de Vossenkamp op het parcours. Op die manier is het hele parcours snel gevuld met wagens. De organisatie denkt dat het corso daarmee flitsender wordt. Ook wordt nu vermoedelijk voorkomen dat mensen tijdens de tweede rondgang vroegtijdig vertrekken en tussen de rijdende wagens het parcours verlaten. Ook de wagenbouwers bleken deze week tijdens een corsobouwersvergadering voorstander van het innovatieve voorstel.

Bloemencorso Sint Jansklooster is dit jaar op vrijdag 21 augustus. Zoals altijd is er een middag- en een avondrondgang. Omroep Max en RTV Oost zijn bij het dahliaspektakel aanwezig. Jaarlijks trekt het evenement tienduizenden bezoekers.