Bloemencorso Sint Jansklooster op landelijke televisie

Omroep Max doet dit jaar verslag van het Bloemencorso Sint Jansklooster. Daarmee gaat een lang gekoesterde wens van de organiserende Christelijke Oranjevereniging Sint Jansklooster (COV) in vervulling. “Dit bewijst dat ons evenement bij de beste corso’s van Nederland hoort”, aldus voorzitter Marten Heetebrij, die donderdag met een aantal bestuursleden de producers van Max rondleidde door Sint Jansklooster en omgeving.

Max zendt al een aantal jaren een ruime samenvatting uit van het Bloemencorso in Zundert. Die uitzending trekt een miljoen kijkers, waardoor de omroep graag nog een corso uitzendt. “Wij gaan daarbij voor de artistieke kwaliteit, de beeldende wagens en het formaat van de wagens. Daarom is de keuze op Sint Jansklooster gevallen”, zegt directeur Jan Slagter van Omroep Max. De samenvatting van het corso in Sint Jansklooster is op een tijdstip na het evenement te zien. “Een betere reclame voor ons corso is nauwelijks denkbaar”, zegt Egbert Lassche, die als lid van de pr-commissie al jaren probeert om het evenement op de landelijke televisie te krijgen. Volgens hem weet de regio zo langzamerhand wel dat Bloemencorso Sint Jansklooster een bijzonder evenement is en kan nu ook het landelijke publiek dat met eigen ogen zien. “Tweeduizend mensen werken op wat voor manier dan ook mee aan het corso. Ook voor hen is dit een mooie waardering”, vult voorzitter Heetebrij aan. Max maakt ook opnames van de voorbereidingen op het corso, waaronder natuurlijk het tijdrovende plakwerk.

En tegelijkertijd zien veel mensen de schoonheid van de regio, want Max maakt ook beelden van De Wieden en haar publiekstrekkers. Daarom wordt de uitzending mede mogelijk gemaakt door de gemeente Steenwijkerland, WaterReijk, Natuurmonumenten en de Rietimpuls. Betrokkenen vergaderden donderdagochtend bij het Bezoekerscentrum De Wieden, waarna de producers van Max het parcours verkenden.

Bloemencorso Sint Jansklooster is dit jaar op vrijdag 15 augustus. De afgelopen jaren bracht het evenement steeds tienduizenden bezoekers op de been.

Foto: Vredeveld Fotografeert

Fotobijschrift: Vertegenwoordigers van Max en Bloemencorso Sint Jansklooster in De Wieden.

unnamed