Veel animo voor Jeugdcorso Sint Jansklooster

De verplaatsing van het Jeugdcorso Sint Jansklooster naar september  heeft een positieve uitwerking op de deelname. Bijna drie weken voor het  evenement op 16 september heeft Christelijke Oranjevereniging Sint  Jansklooster (COV) al dertien wagentjes kunnen inschrijven. Vorig jaar  deden slechts vijf jonge groepen mee.

COV beschouwt het jeugdcorso als de kraamkamer van het ‘grote’ corso. Wie de smaak en de techniek tijdens het bouwen te pakken krijgt, groeit  makkelijker door naar de bekende corsogroepen. Op die manier blijft de  traditie levend. De laatste jaren was er wat minder animo voor het  Jeugdcorso, waardoor COV na dacht over mogelijke maatregelen. Verplaatsing van het Jeugdcorso naar september is daarvan de uitkomst. Dat heeft ook een positieve uitwerking op de voorbereidingen op het Bloemencorso. Tot vorig jaar stroomden de corsotenten op donderdagavond  leeg voor het Jeugdcorso, waarmee kostbare tijd verloren ging. Aan de  andere kant hadden de ervaren bouwers geen tijd om zich met de jonge  bouwers te bemoeien.

Met de verplaatsing hoopt COV dat het Jeugdcorso op alle fronten een  impuls krijgt. Naast de bloemenwagentjes doen ook groepjes van de  basisscholen mee. Bovendien is er muziek van Jeugd Showband Urk, Jong  Advendo Sneek en Jong Oranje uit IJsselmuiden. Het Jeugdcorso begint om 15.30 uur. De prijsuitreiking is om 18.30 uur. Daarna is er in de tent  op het evenemententerrein een ‘familiefeest’ voor deelnemers,  corsogroepen en andere belangstellenden.

Aanmelden voor het Jeugdcorso kan nog steeds via www.corsoklooster.nl. Al vanaf tien dahlia’s kunnen jongeren meedoen.