Alsnog subsidie voor eerder afgewezen Corso Sint Jansklooster

De Christelijke Oranjevereniging Sint Jansklooster (COV) heeft alsnog een subsidie ontvangen om het jaarlijkse Corso te kunnen organiseren. In december 2016 adviseerde een speciale commissie de provincie Overijssel om het corso niet op de lijst met ‘toonaangevende evenementen’ in Overijssel te plaatsen. Door deze afwijzing liep de organiserende COV een grote financiële ondersteuning mis.

Het Corso Sint Jansklooster werd destijds niet erkend als toonaangevend evenement in de Kop van Overijssel omdat het vooral een lokaal en regionaal evenement zou zijn dat ook geen internationale bezoekers zou trekken. De COV maakte bezwaar tegen de afwijzing omdat de argumenten niet klopten. Ook na de bezwaarprocedure bleek dat het Corso opnieuw werd afgewezen.

Foto: Wilko Visscher

Ook het Corso Vollenhove en Kopje Cultuur, een driedaags festival in Steenwijk, stonden ondanks de aanvraag niet op de lijst met toonaangevende evenementen in Overijssel. De adviescommissie die deze evenementen destijds afwees, heeft bij nader inzien alsnog een subsidie beschikbaar gesteld voor deze drie festiviteiten in Steenwijkerland.

Doordat de COV steeds liet merken dat zij het niet eens was met het besluit, kunnen nu ook Corso Vollenhove en Kopje Cultuur meeprofiteren van de subsidie.

De gemeente Steenwijkerland mag de subsidie namens de provinciale commissie verstrekken onder de drie evenementen. “We zijn blij en dankbaar dat wij alsnog mogen rekenen op financiële ondersteuning vanuit de provincie”, vertelt Roel van de Zweerde namens de Pr-commissie van de COV.

Corso Sint Jansklooster staat iedere derde vrijdag van augustus op de kalender en geldt als een van de grootste corso’s van de wereld.

Meer: www.corsoklooster.nl