Programma feestweek 2019

Klik hier voor de feestweekkrant van 2019

COV komt met gevarieerd programma voor feestweek

De jaarlijkse feestweek in Sint Jansklooster kent wederom een gevarieerd programma. De Christelijke Oranjevereniging (C.O.V.) organiseert tal van activiteiten voor jong en oud. De traditionele evenementen zoals de presentatieavond, de toneelavond en het volleybal toernooi zijn terugkerende evenementen. Maar er zijn ook nieuwe festiviteiten zoals Klooster Live, een groot muziekfeest.

De feestweek start op zaterdag 25 mei met de presentatieavond. Corsobouwers tonen de maquettes vanaf 20.00 uur in de feesttent aan de Monnikenweg. Maandag start het huttenbouwersfeest voor de lokale jeugd. Kinderen van de groepen 4 tot en met 8 kunnen in groepjes van 2 tot 5 personen dagelijks timmeren. Opgave is verplicht en kan tot 24 mei. De maandag wordt afgesloten met Klooster Culinair. Horeca uit de regio staan met hun stand klaar om diverse kleine gerechtjes te serveren. De kosten bedragen 10,00 euro voor leden en 12,50 euro voor niet leden.

Bingo en toneelavond
Dinsdag 28 mei kunnen kinderen vanaf 15.15 uur weer huttenbouwen. Vanaf 19.30 uur staat de toneelgroep voor een gevulde tent voor de jaarlijkse toneelavond. Leden kunnen kosteloos genieten van deze avond. Niet-leden kunnen voor slechts 2,50 euro naar binnen. Woensdag is er van 10.00 tot 12.00 uur kinderochtend voor kinderen tot 4 jaar. Die middag is er vanaf 13.30 uur weer huttenbouwen en kunnen kinderen uit de groepen 1 tot en met 3 terecht voor een feestelijk programma in de tent. Om 19.30 uur start de bingo, kaarten zijn verkrijgbaar aan de deur.

Familiedag en volleybaltoernooi
Donderdag 30 mei is de familiedag. Om 15.00 uur kan gestart worden met de fietstocht door de regio. Afsluitend is er een Amerikaanse barbecue. Jong en oud mag aanschuiven. Eten graag zelf meenemen, drinken is af te nemen bij de tent. Om 20.30 uur is er lasergamen voor de jeugd, opgave verplicht. Vrijdag wordt om 13.30 uur gestart met jeugdvolleybal. Groepjes van minimaal zes jongeren kunnen zich opgeven. Om 18.00 uur start het volleybaltoernooi voor de volwassenen. Teams vanaf vier personen kunnen zich opgeven.

Klooster Live
Zaterdag 1 juni is er vanaf 14.00 uur een zeskamp. Teams van minimaal zes personen kunnen het tegen elkaar opnemen onder het toeziend ook van toeschouwers. Opgave is verplicht. De feestweek wordt afgesloten met Klooster Live, een groot muziekfestival voor jong en oud dat direct na de zeskamp van start gaat. Tussen 17.00 en 01.00 uur kunnen bezoekers genieten van diskjockey Patrick, muziekgroep Dreuge Worst, coverbands Old Ni-js, ZoZo en The Press. Kaarten voor leden zijn in de voorverkoop voor 7,50 euro beschikbaar. Deze zijn op 20 en 23 mei tussen 19.30 en 20.30 uur beschikbaar in het dorpshuis. Kaarten aan de deur kosten 10,00 euro voor leden en 12,50 euro voor niet-leden.

Opgave voor activiteiten is mogelijk per mail bij de activiteitencommissie van de COV: ac@corsoklooster.nl