Deelnemers en onderwerpen 2017

The Next – Trojan Horse Detected

Een digitale kaart, een geinig plaatje of een nieuwsgierig makende video. Het lijken vaak de leukste berichten waarmee onze inbox volstroomt. Gretig openen we de bijlagen die aan onze e-mails hangen. Tot er een nietsvermoedende klik verder plots een pop-up in het beeldscherm verschijnt die ons doet verstijven: Trojan Horse Detected. We zijn misleid zoals ooit inwoners van de stad Troje overkwam door het houten paard van de grieken. Een softwarevirus heeft onze computers veroverd. En het leek nog wel zo’n mooi paardje dat we binnen lieten…

Symboliek – De Straatmuzikant

Hij maakt muziek om te overleven. De Straat is zijn concertzaal. Voorbijgangers zijn publiek.

PODB cq de Brekers – Bagpipes

Doedelzakken, dynamisch door hun klanken Schotse kenmerken, verweven in ruitmotief Afzonderlijk van elkaar vormen ze één geheel Doedelzakken, als trotse toonbeelden van schotse cultuur!

Olympia – Sterrenbeeld

Het is een heldere zomeravond. Boven de stad is de hemel bezaaid met sterren. Fonkelend draaien ze mee met de strijd. Met mijn telescoop staar ik naar de prachtige hemellichamen. Sterren komen samen en vormen patronen. Ik probeer ze te herkennen. Scherpstellen, zoeken en weer eens kijken… Verbeeld ik het me of zie ik het echt? Een sterrenbeeld!

Kluitenberg – Crazy

De inktvlekkentest. Psychologen gebruiken dit als instrument bij het vaststellen van krankzinnigheid. Maar wat als de krankzinnigheid zélf de inktvlek is?

Hebbes – Orgelmann (Geen deelname wegens omstandigheden)

Een orgelman kwam in ons dorp een jaar of drie gelee En al de kinderen uit het dorp liepen met hem mee Z’n aapje had hij op zijn rug, een ketting om z’n poot Ze voerden hem met nootjes en kleine stukjes brood. Helaas is de orgelman met zijn draaiorgel bijna uit het straatbeeld verdwenen.

Kijk, luister, zing, klap maar bovenal geniet van onze “Orgelmann”

Opmerking: Corsogroep Hebbes heeft besloten niet deel te nemen aan het Corso wegens het overlijden van een groepslid.

GAOS – Barista

Meester in het maken en serveren van koffie. Een team van experts en een unieke koffiemachine. Zie, ruik en proef deze bijzondere koffiebeleving.

Fun Fun – Verweven

De rust van dieren, grazend in de wei. Het ritmische geluid van mens en machine aan het werk. Twee werelden. In niets gelijk.

Maar toch, onlosmakelijk met elkaar verweven.

Forza – Tot de dood ons scheidt

Samen tot de dood ons scheidt, dat is wat we elkaar hebben beloofd, onze liefde tot in eeuwigheid, daar hebben we altijd in geloofd. Maar al wat nu overblijft, is een koud gevoel, mijn lijf is verdoofd. Ik hou je vast en wil je nooit kwijt, zelfs niet wanneer de dood ons scheidt.

Deurgoan – Watersnoodramp

Woeste golven Schuimende koppen Dijken die breken Overal water…. Mensen op daken Roepen om hulp Noodklokken luiden….

Een terugblik in de tijd Naar het meedogenloze water

Alliance – Restant

Restant van dieren. Gevormd tot een levensechte opeenhoping, een verzameling die in staat van ontbinding is.

After Nero’s – Handelsgeest

Onder de vlag van de VOC hebben we de lange tocht gemaakt over de wereldzeeën. Vertrouwend op het kompas en de uitgestippelde route.

Het is de reis waard geweest, het pakhuis kan weer worden gevuld. De producten kunnen weer aan de man worden gebracht. Vaten, kisten en zakken met specerijen worden naar boven gehaald. Handel wordt gedreven, hier hebben ze het allemaal voor gedaan. De mensen uit de stad hebben naar deze dag uitgekeken: er zijn weer nieuwe producten.