Zo de wind waait, waait mijn jasje

Het bouwseizoen van PODB c.q. de Brekers begon ongeveer begin Januari met de zoektocht naar goedkoop ijzer. Om een corsowagen te bekostigen is er veel financiële steun nodig, deze steun krijgen we niet alleen van onze sponsoren maar ook van donateurs. Daarnaast dragen we als leden zelf ook ons steentje bij door ieder jaar ledengeld te betalen. Een goede financiële huishouding is belangrijk voor een corsogroep, dit betekent dat er wel verstandig om gegaan moet worden met de middelen. Daarom zijn we voor de creatie windkracht, waar we veel nieuwe pijp-ijzer voor nodig zijn, opzoek gegaan naar een goedkope leverancier. Via marktplaats hebben we een aantrekkelijke deal kunnen sluiten en hebben we de pijpen opgehaald.

Toen de pijpen eenmaal in St. Jansklooster waren hebben we een aantal avonden de pijpen in de juiste vorm gebogen bij Royal Huisman Shipyard, nogmaals dank hiervoor! Toen de pijpen eenmaal de juiste kromming hadden konden we beginnen met het plaatsen van de pijpen op de wagen. Dit resulteerde al snel in drie skeletten van molens. Ondertussen waren de PODBabes al druk bezig met het knippen en nummeren van de platen die op de skeletten bevestigd moeten worden. We werken dit jaar dus zeer systematisch en bijna alle grote onderdelen komen prefab op de bouwplek aan. Naar ons idee een ideale manier van werken.

Op dit moment zijn we druk bezig met de kap van de molen, dit moet een opzetstuk worden dus alles moet goed passen en er moet een stevige constructie in de molen komen. Daarnaast beginnen we ook al rustig met het positioneren van de platen. Tot zover de eerste bouwupdate van corsogroep PODB c.q. de Brekers, we hopen u snel te kunnen verblijden met een nieuwe bouwupdate.