The Next opent Reuzentent

Heetveld al gepasseerd een dezer dagen? Dan kan het u niet zijn ontgaan dat halverwege het prachtige gehucht een immense tent van elf meter hoog en twintig meter lang is opgetrokken. Tot vrijdag 16 augustus, de dag van het Theatercorso van Sint Jansklooster, slaapt daar de reus van corsogroep The Next.

Het imposante mensfiguur van zeventien meter lang en tien meter hoog ligt er heerlijk te rusten op het zand tegen de strandpalen. Heel soms slaat -ie zijn ogen even open en beweegt hij het hoofd naar de borst. Zijn voet schudt dan licht heen en weer en zelfs de rechterarm maakt een opwaartse beweging. Geen probleem; de bouwers van The Next hebben hem in een mum van tijd weer in slaap.
Dolblij is The Next met de Reuzentent, want tot 16 augustus moet de gebouwde reus van hun creatie Reuzenvangst (ontwerp van André Buffinga) nog kamperen aan het Heetveld. Dat was nooit gelukt zonder de steun van de sponsoren Yelloo, Roscom Promotie, Beter Bad, Team 2, Jager Watersport, Rook BV, Camping Heetveld, Vd Linde Timmerbedrijf, Klussenbedrijf Niels Boes, Tegel en Sanitair Magazijn.nl, Hellinga, Bruins BV, Syntech, Van Dalen Folderverspreidingen en Schildersbedrijf I. Van Dalen.
The Next is hen enorm dankbaar voor de financiële ondersteuning, die het mogelijk maakt dat de corsogroep dit jaar voor het eerst de laatste werkzaamheden voor het corso kan voltooien in een megatent. Een enorme vooruitgang en vergemakkelijking van het bouwproces, omdat de creatie nu in zijn geheel kon worden opgebouwd en niet langer in demontabele onderdelen.

Het prachtige visitekaartje van The Next werd enkele weken geleden in anderhalve dag neergezet en doorstond inmiddels weer en wind. Op maandag 5 augustus werd het nieuwe onderkomen van The Next officieel geopend met het doorknippen van een lint. Uiteraard is iedereen van harte welkom om ons op woensdag 14 en donderdag 15 augustus te helpen om onze creatie van 250.000 dahlia’s te voorzien. Mocht de reus weer eens wakker schrikken, kunt u ons gelijk helpen om hem in bedwang te houden.

Spandoekvoortgangmaquette Reuzenvangst