Steamhunt

Twintigste corsowagen van Olympia vol spektakel; STEAMHUNT.

De twintigste corsowagen van Olympia belooft een spektakel met beweging en stoom. De wagen, die als onderwerp Steamhunt heeft, brengt het publiek terug naar de tijd van de industriële revolutie.

De term Steampunk is afkomstig van een stroming van geleerden en uitvinders met grootse fantasieën. De uitvinders gingen uit van het principe dat alles te maken is met stoom en beweging. De meest fantastisch uitvindingen werden gedaan. Olympia heeft zich in deze stroming mee laten voeren.  Steamhunt is de uitbeelding van een pelikaan die op jacht gaat naar voedsel. Maar is het wel een echte pelikaan, of is het een fantasie uitvinding? Is het fictie of werkelijkheid?

Sinds 1993 is Olympia vaste deelnemer in het bloemencorso in Sint Jansklooster. Met nostalgische wagens als Verspiekerd, De Rattenvanger van Hamelen en In de Huid van de Jager werd met regelmaat een hoge prijs gereden in het bloemencorso van Sint Jansklooster. Al jaren zijn de olympiërs te herkennen aan hun donker groene shirts met logo en sponsors. Door de jaren heen is er een hechte club ontstaan, die samen hun passie voor corso deelt.

Deze dagen wordt de laatste hand gelegd aan de bouw van de wagen, die al in mei begon. Na weken van lassen, slijpen, bouwen, kortom samen creatief zijn, is de laatste week aangebroken.  Op woensdag en donderdag zullen duizenden dahlia’s worden geprikt en geplakt op de wagen. Veel familie, vrienden en kennissen komen de groep helpen bij de laatste loodjes. Natuurlijk bent u of jij ook van harte welkom bij Olympia om te helpen. Het adres van de bouwtent: Barsbeek 29a te Sint Jansklooster.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pMfpTJWmCog[/youtube]