Recht is recht en krom is krom!

Recht is recht en krom is krom

Op deze regenachtige zaterdagmorgen (26-7) vinden wij eindelijk tijd om een corsoblog/bouwupdate te schrijven. Afgelopen weken is het hard gegaan bij PODB c.q. de Brekers, na een langzame start van het bouwseizoen draaien we de afgelopen weken op volle toeren. Constructiewerk maakt plaats voor zichtwerk, en de eerste stukken piepschuim zitten er inmiddels aan. Piepschuim? Ja piepschuim, of EPS 60 Tempex zoals men dat in vakjargon noemt. In plaats van foam gaan we dit jaar piepschuim gebruiken. Hier hebben we voor gekozen omdat onze creatie is opbouwt uit voornamelijk rechte vlakken. Op deze manier werken we alles strak en recht af.

Tenminste dat is de bedoeling, strak en recht zijn termen die openstaan voor interpretatie. Toen we kozen voor een ontwerp met strakke vormen, weinig figuurlijk, kozen we voor een naar ons inziens makkelijk ontwerp. Helaas blijken strak en recht in de praktijk nog moeilijk uitvoerbaar, iets echt haaks of waterpas krijgen valt tegen! Je begint vol goede moed met een lijn uit te zetten, om er vervolgens aan het eind van de morgen achter te komen dat er een golf in je strakke lijn zit.

En dan heb je werk! Als je gaat knippen in een bestaande lijn is het nagenoeg onmogelijk om deze lijn weer perfect strak te krijgen over een lengte van 6 meter.

Ondanks al deze uitdagingen voor ons dit jaar zijn we erin geslaagd de grote lijnen strak uit te zetten en hopen we u de derde vrijdag in Augustus een wagen te presenteren met een perfect lijnen spel!

Binnenkort zijn we weer op onze plaklocatie (aannemersbedrijf J. de Olde, Kadoelen 24a) te vinden.

Tot dan!