Kettingreactie

 

Kettingreactie

 

Eind Maart is de 16-koppige Symboliek delegatie bij elkaar gekomen in de Zuurbeek om de knoop door te hakken omtrent het ontwerp voor 2013. Er waren 3 ontwerpers richting de Zuurbeek getrokken om hun ontwerp(en) te presenteren. Ondanks dat de keuze dit jaar wat breder is dan voorgaande jaren was de stemming toch bijna unaniem en kwam het ontwerp getiteld “Kettingreactie” van Mark Muller (die van de Nachtwaker ja!) als winnaar uit de bus.

 

Dit ontwerp stelt een rij Engelse guards voor die stevig in het gelid staan. Ze zijn van klein naar groot geplaatst om een mooi optisch beeld te creëren. De bedoeling is dat we met deze poppen een domino effect gaan creëren door middel van techniek en ondersteund met krachtige muziek (Alle figuren zullen dus echt omvallen!!). Een grote uitdaging dus om deze techniek te maken. Dit is niet de enige uitdaging voor ons dit jaar! Ook het bloemenaantal is maar liefst 2 keer zo veel als vorig jaar! In plaats van de 100.000 bloemen van vorig jaar komen er dit jaar maar liefst 200.000 bloemen op. En ook de totale lengte van de wagen is anders dan normaal. In plaats van de gebruikelijke 12-16 meter lange wagens wordt deze wagen maar liefst 22 meter lang en 8,5 meter hoog. Omdat dit erg lang is wordt er een tweede onderstel voor gemaakt om deze creatie op te kunnen bouwen. Al met al een hele grote uitdaging dus!

 

De figuratie wordt een belangrijk aspect van deze wagen omdat de figuratie een belangrijke taak heeft in de aansturing van de techniek. De act voor deze figuranten is om zo strak mogelijk in gelid te staan net als een echte Engelse guard en op het moment dat de voorste Engelse guard wordt omver gedrukt zal de figuratie er voor zorgen dat de rest ook valt. Door interactie met het publiek proberen wij deze kettingreactie in gang te zetten en het publiek er dus echt bij te betrekken.

 

In april zijn we begonnen met het opnieuw inrichten van onze bouwlocatie. Hiervoor is er veel gestraat en is er een grote tent aangeschaft om een gedeelte van de wagen in te zetten tijdens de laatste week.

 

In juni zijn we begonnen met het bouwen van de wagen. Het maken van de vormgeving van deze wagen is een grote uitdaging. Daarom heeft onze ontwerper een maquette gemaakt schaal 1:10 van de grootste pop. Deze pop maken we als eerste na en vanaf deze pop verschalen we alles en maken we de overige 6 poppen.

 

Nu het corso nadert begint de snelheid met het bouwen er mooi in te komen. Afgelopen week is het voorste onderstel afgemaakt en de testrit hiermee verliep vlekkeloos. Dit jaar hebben we namelijk een tweede onderstel nodig omdat we een wagen bouwen van maar liefst 22 meter lang. Ook is er een begin gemaakt met de constructie en het plaatsen van de buiken op het onderstel. Dat werd tijd, want over drie weken is het hele corso al weer voorbij.

 

De vormgeving schiet nu ook al mooi op. Alle gezichten en handen zijn al af en de buiken zijn ook al bijna af. Deze week zullen dus alle armen gemaakt worden en zullen de guards geplaatst worden op de wagen. Volgende week beginnen we met het maken van de mutsen en zal aan het eind van de week de wagen in de kranten moeten staan. Er moet dus nog gigantisch veel gebeuren maar dat zijn we wel gewend bij Symboliek. De techniek schiet zo mooi op, daarmee zijn we al halverwege. Een goede voorbereiding is namelijk het halve werk en de eerste vier assen zijn ook al geplaatst.

 

Kortom, er moet nog heel veel gebeuren bij symboliek maar op de derde vrijdag van augustus is de creatie “Kettingreactie” uiteraard af.

 

Als u meer up-to-date wilt blijven, volgt u dan onze website of Twitter: www.corsogroepsymboliek.nl.ae en twitter.com/SymboliekCorso.

 

Of kom eens langs op onze bouwlocatie, Zuurbeek 12.

2013-07-26-718 2013-07-26-722  2013-07-27-724 2013-07-27-725 2013-07-27-727