Een dagje Fun Fun

De dag begint vroeg. Om ongeveer 7:00uur in de ochtend komen de eerste bouwers de tent binnen. Eerst even koffie zetten. Dan als er meer bouwers zijn, bepalen we wie wat gaat doen. Wat heeft prioriteit en wat kan nog wel even wachten. Inmiddels is de koffie klaar.

Na de koffie zoekt iedereen zijn werkplek op. In de loop van de ochtend komen er meer mensen bij. En langzamerhand kleurt de tent Fun Fun rood. Je kunt de corsosfeer al proeven. ’s Middags bij het eten, zie je al wat verbrande gezichten van het lassen. Dat worden weer zere oogjes vanavond. Maar we hebben het er voor over. Voor die éne dag. Na de middag komen ook alle acteurs samen. Er wordt geoefend, en voor het eerst dit seizoen, zien en horen we de sfeer van de corsowagen. Het wordt hard werken, en menig zweetdruppel is te zien op de gezichten van de acteurs. Na dit harde werken sluiten we af met een heerlijke barbecue. Even lekker vooruit kijken naar het  corso. Wat gaan we dit jaar doen, en hoe schatten we de concurrentie in. Een willekeurige bouwdag in het seizoen van corsogroep Fun Fun.

Inmiddels is het al Juli. Wij zijn druk bezig om onze corsowagen “Bram” vorm te geven. Op dit moment zijn we druk bezig alle vormen dicht te lassen. In tegenstelling tot de meeste andere groepen bouwen we onze wagen in één stuk. Dit geeft veel vrijheid en tijdwinst. Niet alleen in de ontwerp fase, maar ook tijdens de bouw van de wagen. We werken steeds van boven naar beneden, zodat niemand last heeft van de lassers. Zo kan het gebeuren dat het onderstel tot kort voor het corso nog volop te zien is. De foamploeg is al aan het werk. De eerste grote stukken zijn voorzien van een zwarte laag. Dit is best even wennen na jaren lang kranten te hebben gebruikt. Een helemaal zwarte wagen, ziet er immers heel anders uit dan een lichte, met kranten bedekte wagen

Een paar kilometer verderop ligt ons bloemenveld. Voor ons een zeer belangrijke plek. Hier groeien onze bijna 20.000 dahlia’s . 18 soorten in vele kleuren, zorgen ervoor dat we een behoorlijk deel van onze wagen kunnen voorzien van onze eigen bloemen. Uiteraard is zo’n groot bloemenveld veel werk, maar met de inzet van onze veldploeg kunnen we jaarlijks rekenen op een mooie opbrengst.

U leest het al, Er is nog veel werk te verzetten, maar we komen er wel. En wilt u de bouw van “Bram” volgen, kijk dan eens op www.corsogroepfunfun.nl