Corsogroep The Bottle gaat extreem

Voor Corsogroep The Bottle is 2013 een jaar van extremen. Dit jaar wordt er namelijk gewerkt aan de creatie ‘The Great Wall’, ook wel de Chinese muur en aangezien deze bekend staat als zeer lang wordt deze ook zeer lang op de straat gezet. Maar liefst drie onderstellen met in totaal 40 meter lengte moeten op de derde vrijdag in augustus de toeschouwers versteld doen staan. Voor zover bekend is dit de langste corsowagen die ooit aaneen gekoppeld door de straten van Sint Jansklooster heeft gereden.

De langste wagen ooit brengt meer met zich mee dan alleen drie onderstellen koppelen, er zullen namelijk ook drie wagens binnen moeten kunnen staan. Alle wagens zijn echter zo opgebouwd dat opzetstukken geen optie zijn, de enige mogelijkheid die overblijft is een drietal tenten. Gelukkig kan gerekend worden op materiaal van Mts. Wouters, Loonbedrijf van Overbeeke en 2dehandsrvs.nl die dit geheel kosteloos beschikbaar hebben gesteld. Dankzij de hoogwerker van Smiro kunnen de drie tenten veilig en efficiënt opgebouwd worden voor de schuur aan de Hagen 25 in Vollenhove.

Om het geheel ook levendig te maken tijdens het corso zal de langste wagen ooit ook zeer veel figuratie moeten hebben. Bijna 60 figuranten zijn bereid gevonden plaats te nemen op de wagen in uiteenlopende rollen, variërende van bouwvakkers, krijgers en slachtoffers tot toeristen. De figuratiedames en -heer zijn al vergevorderd met het maken van de kleding voor alle figuranten en hopen dat dit op 16 augustus het plaatje compleet zal maken.